Reanimatie cursus gemeente Harlingen

Harlingen Hartveilige gemeente

Harlingen – In de gemeente, dat is de stad en de dorpen Midlum en Wijnaldum is een bijna 100 procent dekking gerealiseerd van dag en nacht, 24/7, inzetbare AED apparatuur. Ze zijn in speciale kasten op strategische punten aangebracht en gebruiksklaar. De gemeente Harlingen heeft in samenwerking met de knv EHBO vereniging afdeling Harlingen, deze dekking gerealiseerd én daarbij ook gezorgd voor mensen die die apparatuur kunnen gebruiken. De EHBO afdeling is  Reanimatie Partner van de Hartstichting en het aanbod van cursussen, lesboeken, maar ook AED apparatuur worden door de Hartstichting binnen dat partnerschap aangeboden. In Harlingen zijn een tiental AED buitenkasten geïnstalleerd dankzij een sponsor actie van voetbalclub Feijenoord.

Waarom een reanimatie cursus volgen.

Jaarlijks worden 17.000 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand.   Binnen 6 minuten reanimatie in combinatie met de inzet van een AED, biedt een grote kans van overleving. Daarom heeft de Hartstichting als doel iedereen in Nederland binnen 6 minuten te kunnen helpen bij een hartstilstand. Daarbij worden lokale EHBO verenigingen ingeschakeld door Partner van de Hartstichting te worden. De EHBO vereniging verzorgd Beginnerscursussen Reanimatie Volwassenen. De gemeente Harlingen vindt de Hartveilige gemeente dermate belangrijk dat zij de cursus kosten voor de inwoners voor haar rekening neemt. Dus inwoners kunnen de cursus gratis volgen. Ook de noodzakelijke herhaling cursus kan men bij de EHBO vereniging volgen en dat kan ook als u bij een andere opleider het diploma heeft gehaald.  U leert o.a. het herkennen van een circulatie stilstand; alarmeren; reanimeren in 6 stappen; gebruik AED; stabiele zijligging toepassen; verslikking / verstikking opheffen. Daarnaast krijgt men uitleg over  Burger Hulp Verlener bij HartslagNu  // BuurtAED. De cursus omvat een avond van 19.45 tot 22.00 uur  in Harlingen. De eerstvolgende cursus is woensdag 20 april

U kunt zich voor deze cursus aanmelden voor 01 april  op aabouma@outlook.com met vermelding van: naam / adres / pc-woonplaats / geboorte datum en e-mailadres. Graag ook aangeven of het om de Beginners of Herhalingscursus gaat.  Na het volgen van deze cursus kunt u zich bij Hartslagnu  aanmelden als Reanimatie Burgerhulpverlener Verdere Info of vragen aabouma@outlook.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *