19 maart Landelijke opschoondag

Leen een grijper voor de Opschoondag

Een schone gemeente zonder zwerfafval, daar doen we hard ons best voor. Maar echt schoon, dat lukt ons alleen samen. Op zaterdag 19 maart is daarom de jaarlijkse ‘Landelijke Opschoondag’. Een mooie manier om de lente in te luiden. Want van een schone omgeving krijgt iedereen vlinders in de buik.

Leen een grijper

Wil jij ook je steentje hieraan bijdragen? Leen dan een grijper bij de gemeente en maak van je ommetje op 19 maart een opschoon-ommetje. Samen gaan we voor een 100% zwerfafvalvrij Nederland.

Wethouder Harry Boon: “We vinden de aanpak van zwerfafval een belangrijk onderwerp. We willen ‘Schoonste stad aan het Wad’ worden. Deze actie past daar heel goed bij en daarom helpen we als gemeente graag mee.”

Geef vóór vrijdag 18 maart 2022 aan dat je een grijper wilt lenen Dat kan bij Adry Attema via a.attema@harlingen.nl. Er zijn 30 grijpers beschikbaar, reserveer snel één! Op = op. Voor meer informatie, bel gerust 0517-492289.

Elke verpakking telt

Nederland Schoon is de partij achter de Landelijke Opschoondag. Zij zijn ervan overtuigd dat Nederland in 2030 voor 100% vrij van zwerfafval kan zijn. Dat betekent dat iedereen al het afval op de juiste manier weggooit, grondstoffen worden hergebruikt en de opruimkosten minimaal zijn. Dit jaar is het thema van de Landelijke Opschoondag ‘Elke verpakking telt’. De verpakkende industrie is al volop bezig met het verduurzamen van verpakkingen en het aanscherpen van hun beleid, om zo zwerfafval te voorkomen. Elke verpakking heeft een waarde in de keten als die op de juiste manier wordt weggegooid. Grondstoffen kunnen worden hergebruikt, opruimkosten worden bespaard, kortom: elke verpakking telt!

Met vriendelijke groet,

Adry Attema-Dijkstra

wijk-/dorpen coördinator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *