AED

AEDHet is de laatste maanden rustig rondom de AED. Dit is een goed teken, want wees nu eerlijk,het is fijn dat we een AED in ons dorp hebben maar we hopen natuurlijk allemaal dat we deAED niet hoeven te gebruiken.
We zijn trots op ons AEDteam en blij met onze tientjesleden. En we hebben goed nieuws voor u, u kunt namelijk nog steeds tientjeslid worden! Als tientjeslid hoeft u niet te reanimeren, alleen maar te doneren, makkelijker kunnen we het niet maken.
Wij willen u vragen om mee te helpen aan de instandhouding van dit levensreddende apparaat. Uw bijdrage van 10 euro per jaar (dat is nog geen 84 cent per maand) wordt o.a.gebruikt voor het onderhoud van de AED (ook al is de AED niet gebruikt, er moet wel regelmatig onderhoud gedaan worden) en voor het opleiden van vrijwilligers. De jaarlijkse bijdrage van 10 euro over 2013 moet nog geïncasseerd worden, de incasso wordt in
november van uw rekening afgeboekt. Wilt u ook meedoen als tientjeslid van de AED vul dan het aanmeldingsformulier in deze Nieuwsbriefin of stuur een mailtje met uw gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De onderstaande informatie is algemene informatie maar daarom niet minder interessant omdoor te lezen.
Sinds kort is de straal van decirkel, waarin de hulpverleners door het automatischalarmeringssysteem kunnen worden opgeroepen, vergroot van 1.000 naar 1.500 meter. De werkelijke cirkelgrootte is afhankelijk van het aantal hulpverleners in de buurt. Het zoeken stopt bij 30 gevonden adressen van hulpverleners. Voorlopig is het een proef om te kijken wat het effect hiervan is in zowel dun- als dichtbevolkt gebied.

Kijk voor meer informatie op WWW.HARTSLAGNU.NL
 
Wat te doen bij 1-1-2 melding
Wanneer 1-1-2 wordt gebeld, krijg je binnentien seconden een centralist aan de lijn met devraag: “Wil je politie, brandweer of ambulance spreken?” Je wordt meteen doorgeschakeld
naar de juiste instantie.
Bij de ambulance wil de centralist van de meldkamer ambulancezorg als eerste weten: Wat is eraan de hand? Waarom bel je? Wat is er gebeurd? Vertel kort en bondig wie, wat en
waar. Noem je naam, de reden van je telefoontje en op welke locatie je bent. Gaat het om een reanimatie vertel dit er dan duidelijk bij, maar houdt er rekening mee dat de centralistnog meer vragen kan hebben.
Probeer vooral rustig te blijven aan de telefoon en niet in paniek te geraken. Dit alles bevordert de snelle afwikkeling van een 1-1-2 melding.

Midlum toen....

AED(Automatische Externe Defibrillator)

AEDWe zijn trots op ons AED-team en blij met onze leden.

Wanneer u contributie betaalt is dat inclusief €2,50 voor AED. Maar uiteraard is iedere gift aan de AED welkom want het is niet kosten dekkend! Via dorpsbelang@midluminfo.nl kunt u de gift doorgeven en ontvangt u meer info.

JoomShaper